Het is al vele generaties een droom van velen. Het gaat dan natuurlijk om het kunnen leven van een hobby. De kans lijkt echter groter dan ooit. Dit is onder andere te danken aan de commerciële mogelijkheden die sommige hobby’s bieden. Denk bijvoorbeeld aan het spelen van videogames. Was dit voor eerdere generaties nog niet meer dan een aangenaam tijdverdrijf, tegenwoordig is dit wel anders. Door die ontwikkeling kunnen steeds meer jongeren hun geld verdienen met iets wat zij eigenlijk voor hun plezier doen. Dit geldt zeker wanneer zij hier goed in blijken te zijn. Er gaat flink wat geld in om.

e-sporters

De jongeren die geld verdienen met het spelen van computergames staan ook wel bekend als e-sporters. Hoewel de sport op verschillende manieren bedreven kan worden, zijn er een aantal spellen die enigszins boven andere games uitsteken. In Nederland is een goed voorbeeld een bekende voetbalgame. Het spel is zelfs door de Nederlandse eredivisie geadopteerd. Daardoor loopt de gameversie van de competitie parallel aan de echte eredivisie voetbal. De jongeren die hierin uitkomen zijn ook door de clubs zelf geselecteerd. Er zijn echter ook op zichzelf staande toernooien van verschillende games. Terwijl ook via verschillende videokanalen kan worden gespeeld en inkomsten worden vergaard.

Voor iedereen

Hoewel de meeste e-sporters relatief jong zijn, staat er geen leeftijdsgrens voor het spelen van games op een professionele manier. Wie dus als volwassen man of vrouw regelmatig spellen speelt en hier aardig goed in is, zou zijn geluk eens kunne beproeven op bijvoorbeeld een regionaal toernooi. De kans is echter wel aanwezig dat er flink wat goede spelers aanwezig zijn. Dit is te vergelijken met bijvoorbeeld pokertoernooien. Het kan flink lastig zijn de kwaliteit van de tegenstand in te schatten. Mogelijk is het daarom ook gewoon leuk om het spelen van de games als hobby te houden.

 

 

Categorieën: Computers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *