Hoewel het idee van veel mensen anders is, blijkt gamen één van de goedkopere hobby’s die de wereld te bieden heeft te zijn. Het eerste idee is dat de hobby duur is omdat er veel aanschafkosten bij komen kijken. Wanneer echter de prijs door de tijd die ermee doorgebracht wordt, wordt gedeeld, dan blijkt het spelen van de videospellen juist reuze mee te vallen ten opzichte van heel veel andere mogelijkheden. Zelfs het lezen van een boek moet het volgens recent onderzoek afleggen tegen gamen. In de toekomst lijkt het zelfs alleen maar goedkoper te gaan worden.

De reden hiervoor
Hoe kan het dat het spelen van games zoveel goedkoper is dan andere hobby’s? De verklaring zit hem zoals gezegd in de tijdsduur. Omdat games steeds uitgebreider worden wordt de prijs per tijdseenheid die je eraan besteedt steeds lager. Omdat de games ook de komende jaren groter worden zullen de kosten voor gamen alleen maar nog verder dalen. De trend van games zonder einde is bijvoorbeeld al ingezet. Dit zou betekenen dat er letterlijk een leven lang met één spel gedaan kan worden. Dit is natuurlijk voor geen enkel ander spel of product te zeggen. Dit is een goede verklaring.

Niet geheel juist
Natuurlijk zit er ook een keerzijde aan al deze kennis. Het is immers zo dat allen gekeken wordt naar hobby’s waarvoor een investering wordt gedaan. Wie bijvoorbeeld wandelen als hobby oppakt zal nog goedkoper uit zijn. De kosten van een paar schoenen zullen niet veel hoger zijn dan die van een game en een spelconsole. Daardoor kan het wandelen, omgerekend naar het aantal uren of minuten dat je eraan besteedt minsten zo goedkoop of zelfs goedkoper dan gamen zijn. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere hobby’s waar dit voor kan gelden. Dit hangt ook van jouw beeld van wat een hobby is af.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *