Het klinkt natuurlijk allang niet meer te mooi om waar te zijn. Iedereen weet dat er bepaalde hobby’s zijn waar je veel geld mee kunt verdienen. Het is alleen wel belangrijk dat je blijft onderscheiden wanneer iets nu eigenlijk een hobby is en wanneer het werken wordt. Dit is bijvoorbeeld goed te zien bij de professionele gamers. Bij hen is het allang niet meer een hobby te noemen. Wanneer je echter de goede balans tussen plezier en verdienen weet te vinden, dan kan je best veel bereiken met bepaalde hobby’s. Hier vind je er een paar.

Gamen op hoog niveau

Zoals gezegd is professioneel gamen tegenwoordig heel erg groot. Er zijn een aantal spellen waarmee zelf gigantische bedragen te verdienen zijn. Dit kan overigens op verschillende manieren. In de eerste plaats kan je dat doen door aan toernooien mee te doen. Je kunt dan als je goed presteert verschillende prijzen winnen. Vergis je niet, soms is dat meer dan een miljoen euro. Andere verdienmodellen hebben te maken met advertentie-inkomsten, bijvoorbeeld op Twitch of op YouTube. Daar kan je dan live spelen of video’s plaatsen die bekeken worden door abonnees of door mensen die reclamegeld betalen. Zo kan je ook een aardig centje verdienen.

Schrijven en fotograferen

Een andere manier om veel geld te verdienen met iets wat je eigenlijk gewoon heel leuk vindt is door je teksten of foto’s aan te bieden. In het geval van fotografie heb je vaak iets meer vrijheid dan in het geval van tekstschrijven. Voor schrijvers is het vaak zo dat er vaste onderwerpen zijn waar je je aan moet houden. Maar als je een goede pen of een vaste hand hebt, dan kan je al heel snel flink wat verdienen bij bureaus die hier voor willen betalen. Het kan daarnaast ook een opstapje zijn naar iets groters.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *