Een hobby is leuk, maar het is toch het beste om iets te kiezen waarbij je nog lang en gelukkig kunt leven. Wil je geen problemen krijgen met je gezondheid? Mijd dan deze hobby’s, of beoefen ze met mate.

Sigaren roken

We beginnen met de open deur. Sigaren roken is natuurlijk slecht voor je gezondheid en kan allerlei kwalen en aandoeningen tot gevolg hebben, tot kanker aan toe. Ook voor je tandvlees is het geen pretje en je tanden zelf kunnen er behoorlijk smerig van worden. Iets om over na te denken.

Series en films kijken

Het is inmiddels bekend dat niet bewegen gevaarlijker is dan obesitas. Ben je een fanatiek film- en seriekijker? Dan zit je veel stil. Grote kans dat je er ook graag een snack en een drankje bij nuttigt. Dit alles kan al snel voor ongezonde kwalen zorgen.

Online gamen

Dit is in principe hetzelfde verhaal als series en films kijken. Daarnaast kan gamen erg verslavend zijn. Weet dus waar je aan begint!

Verzamelen

Hoezo is verzamelen slecht voor je gezondheid? Dat ligt er maar net aan wat je verzamelt. Als je veel tussen oude spullen staat kun je veel stof inademen. Verzamel je zware spullen, dan moet je uitkijken dat je niet door je rug gaat. Zo zijn er allerlei kleine risico’s verbonden aan verzamelen.

Verbouwen/tuinieren

Het gevaar van asbest laten we achterwege – dat mag duidelijk zijn. Bij verbouwen en tuinieren is het opletten dat je geen gewrichten of spieren overbelast door (soms letterlijk) teveel hooi op je vork te nemen of in een verkeerde houding te werken.

Overmatig sporten

Een sport beoefenen is goed voor de gezondheid. Maar net als zoveel dingen in het leven, is het belangrijk dat je het met mate doet. Kijk uit dat je geen blessures oploopt door jezelf teveel te belasten.

Uitgaan

Mag je uitgaan echt onder de hobby’s scharen? In dat geval ligt er het gevaar van teveel alcohol drinken op de loer. In grote hoeveelheden schaadt alcohol uiteraard de gezondheid.

Meer ongezonde hobby’s?

Weet jij nog een schadelijke hobby? Laat het weten in de reacties!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *