Kicksport is een vechtsport die oorspronkelijk ontstaan is in Japan en Amerika. Houd je je bezig met kickboksen, dan mag je in de ring zowel boks- als traptechnieken gebruiken om je tegenstander te verslaan. Het is niet alleen een goede manier om energie kwijt te raken, maar ook om jezelf te leren beschermen in mogelijk gevaarlijke situaties in het leven. Meer weten over deze sport? Lees dan meer over kickboksen op deze pagina.

De geschiedenis van kickboksen

Kickboksen is oorspronkelijk ontstaan in Japan en de Verenigde Staten, waar de sport in het begin van de jaren 70 plotseling populair werd. In de Verenigde Staten is kickboksen niet ontstaan als op zichzelf staande sport, maar als systeem om verschillende stijlen vechtsporten met elkaar te laten meten. In Japan is dit anders, want hier is de sport ontstaan uit harde karatestijlen met invloeden van het Muay Thai als vechtsport.

De vechtstijl van kickboksen

Bij kickboksen mag je zowel de handen als de voeten gebruiken, wat betekent dat je bokstechnieken mag combineren met diverse traptechnieken. Dit betekent natuurlijk niet dat je zo maar wat in het rond mag vechten, want uiteraard zijn er strenge regels verbonden aan deze vechtsport. Je mag zowel de handen als de voeten gebruiken, maar dan wel volgens de regel van de sport. Kijk altijd uit met de harde klappen.

De voordelen van kickboksen

Er zijn enkele voordelen verbonden aan kickboksen, die een goede reden vormen om deze sport eens te proberen als je interesse hebt:

  • Je ontwikkelt kracht en spieren.
  • Je ontwikkelt conditie.
  • Je ontwikkelt lenigheid.
  • Je leert jezelf te verdedigen.
  • Je wordt zelfverzekerder.
  • Je leert tegenstanders te respecteren.

Zo ontwikkel je je niet alleen lichamelijk, maar ook zeker geestelijk. Ben je overtuigd van de voordelen van deze sport? Neem dan eens een proefles en je komt er vanzelf achter of deze sport bij jou past.

Categorieën: ActiviteitenSporten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *