Van het woord ‘bloggen’ heb je misschien wel eens gehoord, maar lang niet iedereen weet wat ‘vloggen’ inhoudt. Houd je je bezig met vloggen, dan maak je korte video’s (vlogs) die je online zet om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Wat je precies vastlegt op de vlog maakt eigenlijk niet uit, want je kunt overal wel een filmpje van maken. Zo kun je een leuk filmpje maken van een vakantie, maar is het zelfs mogelijk om jouw (saaie) werkdag vast te leggen op camera en te delen met de rest van de wereld.

De algemene kenmerken succesvol vlogger

Het doel van een vlogger is zo veel mogelijk mensen bereiken door video’s te maken. Om inderdaad zo veel mogelijk mensen te bereiken, moet je als vlogger wel aan enkele belangrijke eisen voldoen. Ten eerste is het belangrijk om spontaan en praatgraag te zijn, want jij bent degene die jouw video’s vol moet kletsen en mensen moet boeien. Heb je niet veel te vertellen en beleef je eigenlijk niets, dan zijn jouw filmpjes niet erg interessant om te kijken. Ook is het belangrijk dat je grappig bent of in ieder geval het talent hebt om de meest saaie filmpjes nog interessant te maken. Het filmen van een standaard werkdag lijkt misschien niet interessant, maar een vlogger kan ieder filmpje leuk en boeiend maken. Tot slot moet je bereid zijn om jouw leven online te zetten, want dit is precies wat een vlogger doet. Cameraschuwe mensen kunnen beter niet beginnen met vloggen, net zoals mensen die veel waarde hechten aan hun privacy.

Bekende vloggers uit Nederland

Ben je benieuwd welke vloggers jij als bekende videoster als voorbeeld kunt nemen? Bekijk dan eens de Youtube kanalen van deze bekende vloggers:

  1. EnzoKnol.
  2. Siv HD.
  3. StukTV.
  4. DagelijksHaaDee.
  5. DylanHaegens.

Iedere vlogger heeft een eigen stijl, maar alle vloggers in bovenstaand lijstje hebben in ieder geval wel een groot aantal trouwe aanhangers.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *