Als je de hele week op kantoor zit, is het logisch dat je in de vrije avonduren en in het weekend graag de deur uit gaat om de frisse buitenlucht op je gezicht te kunnen voelen. Vind je het prettig om buiten te zijn en heb je ook nog eens groene vingers? Dan past de hobby van het tuinieren wellicht wel bij jou. Meer over tuinieren als hobby, lees je in dit artikel.

Tuinieren als hobby: een korte introductie

Als je tuiniert als hobby, werk je in de tuin omdat je dit leuk vindt. Dit kan betekenen dat je jouw tuintje goed verzorgt door de bloemen, planten en bomen regelmatig te onderhouden, water te geven en bij te knippen, maar ook dat je het leuk vindt om jouw tuin uit te breiden met nieuwe bloemen, planten, bomen en andere accessoires om jouw tuin zo gezellig mogelijk te maken. Een andere vorm van tuinieren als hobby, is het bijhouden van een moestuintje. In dit geval ben je niet zomaar bezig met het verzorgen van planten, maar verzorg je de planten van diverse soorten groente om uit jouw eigen tuintje te kunnen eten.

Tuinieren in de eigen tuin, de tuin van een ander of een moestuin

De meeste mensen die tuinieren als hobby, hebben een eigen tuin die zij echt als hun trots zien. Heb je zelf geen tuin, maar vind je het wel heerlijk om in de buitenlucht bezig te zijn met bloemen, planten, bomen en verschillende soorten groente? Dan kun je ook in de tuin van een ander werken (mogelijk tegen betaling) of een moestuintje huren bij jou in de buurt. Door bij andere mensen in de tuin te werken kun je alsnog bezig zijn met het onderhoud van groen, zonder dat je zelf een tuin hebt bij jouw woning. Huur je een moestuintje, dan kun je jouw favoriete groentesoorten kweken en lekker mee naar huis nemen om klaar te maken, zonder dat je zelf een stuk grond bezit bij jouw woning.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *