Kickboksen is een sport die ontstaan is uit de eeuwenoude vechtkunsten van Thaise soldaten. Tot enkele honderden jaren geleden werd de sport enkel beoefend in Thailand, maar je kunt de sport nu ook in ons land beoefenen. De sport is in Nederland wat minder populair dan in Thailand, maar er zijn wel steeds meer mensen die de lol inzien van deze bijzondere vechtsport. Twijfel jij om te starten met kickboksen en wil je meer te weten komen over deze sport? Lees dan meer over kickboksen in dit artikel.

Kickboksen: een uitleg van de vechtsport

Bij kickboksen vecht je tegen een tegenstander, waarbij je de tegenstander met diverse trappen en stoten probeert te verslaan. Nu denk je misschien dat je zomaar wat mag vechten, maar dit is zeker niet het geval. Kickboksen kent namelijk niet alleen strenge regels, maar heeft ook vaste trappen en stoten die je moet gebruiken in een gevecht. Om een kickboks wedstrijd te winnen, moet je de tegenstander knock-out slaan. Dit is overigens niet het geval bij kinderen en de jeugd, want hier gaat het enkel om de uitvoering van de trappen en stoten en hoef je niemand echt knock-out te slaan.

Beginnen met kickboksen: ga naar een kickboks leraar

Kickboksen lijkt misschien eenvoudig, maar het is nog niet zo gemakkelijk om de sport uit te voeren. Wil je meedoen met wedstrijden, dan moet je in ieder geval weten welke regels er zijn en welke trappen en stoten je mag gebruiken in het gevecht. Om dit soort dingen te leren, ga je naar een kickboks leraar. Je vindt deze leraren in sportscholen voor vechtsporten, maar er zijn ook speciale sportscholen in ons land te vinden waar alleen kickboksles wordt gegeven. Als beginner start je onderaan de ladder, waarna je steeds een beetje verder omhoog klimt naarmate je de regels, de trappen, de stoten en de afschermingsbewegingen goed kent. Het is dus niet een kwestie van een eenvoudige hobbycursus volgen. Sterker nog: wil je echt goed worden, dan zul je naast je oefeningen in de gym nog de nodige thuisstudie moeten doen.

Wil jij starten met kickboksen? Ga dan op zoek naar een kickboks leraar bij jou in de buurt en plan je eerste kickboksles in.

Categorieën: ActiviteitenSporten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *