Veel mensen die aan brei- of haaknaalden en een bolletje wol denken, associëren deze spullen meteen met het bejaardentehuis. Breien en haken wordt door veel mensen gezien als een hobby voor oudere dames, maar de laatste jaren heeft deze hobby een flinke opmars gemaakt. Niet alleen oudere dames halen nu de brei- en haakgaren tevoorschijn om te ontspannen en mooie kledingstukken te maken: ook jongeren hebben de lol van deze hobby ontdekt. Meer weten over breien en haken als hobby? Lees dan meer over deze creatieve hobby op deze pagina.

Breien en haken: een creatieve hobby voor iedereen

Breien en haken werd tot enkele jaren geleden geassocieerd met bejaarden in een bejaardentehuis, maar tegenwoordig is de hobby steeds populairder geworden. Voornamelijk creatieve jongeren vinden het leuk om met breien en haken bezig te zijn en dit komt voornamelijk omdat breien en haken rustgevend werkt, je echt creatief bezig bent met de brei- en haakgaren en je met een langdurig project bezig bent als je een kledingstuk of modeaccessoire maakt met brei- en haakgaren. Heb je jouw project afgerond, dan geeft dit een gevoel van voldoening. Niet alleen omdat je jouw eigen kledingstuk of modeaccessoire hebt ontworpen en gemaakt, maar ook omdat je lang met jouw project bezig bent geweest en het nu eindelijk af kan ronden.

Zelf kleding en modeaccessoires maken

Door te breien en haken, kun je zelf kledingstukken en modeaccessoires ontwerpen en maken. Denk hierbij aan truien, maar ook aan handschoenen en warme mutsen. En is er binnenkort iemand jarig of is er een kindje op komst? Dan kun je jouw cadeau zelf in elkaar knutselen om een echt persoonlijk cadeau te geven.

Categorieën: CreatiefMode & Beauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *