Als men het vroeger had over ‘spelletjes spelen’ of ‘gamen’, verwees men voornamelijk naar de traditionele bordspellen zoals Mens Erger Je Niet en Ganzenbord die aan de keukentafel werden gespeeld tijdens een gezellige avond met familie en/of vrienden. Heeft men het nu over ‘spelletjes spelen’ of ‘gamen’, dan wordt er in de meeste gevallen verwezen naar het moderne gamen van nu. Dit betreft het spelen van spelletjes op de spelcomputer of op de pc. Meer over deze populaire hobby van nu, lees je in dit artikel.

Gamen met een spelcomputer

Een spelcomputer is een apparaat dat speciaal ontwikkeld is voor het spelen van games. Enkele voorbeelden van spelcomputers zijn de Nintendo Wii, de PlayStation en de Xbox One. Voor iedere spelcomputers zijn weer andere controllers (voor de besturing van de spelcomputer) en games beschikbaar. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur bij het spelen van games en uiteraard van je budget, kies je een spelcomputer met bijbehorende games die bij jou passen.

Het voordeel van het spelen van games op een spelcomputer, is het feit dat een spelcomputer speciaal ontwikkeld is voor het spelen van games. Hierdoor worden games optimaal ondersteund en zijn spelcomputers erg gebruiksvriendelijk.

Gamen op de pc

Naast het spelen van games op een spelcomputer, is het ook mogelijk om jouw favoriete games op de computer te spelen. Wat voor computer je ook hebt: voor ieder merk en model zijn er wel verschillende games beschikbaar die je aan kunt schaffen om spelletjes te spelen op jouw pc. Een voordeel van het spelen van games op de computer, is het feit dat computers vaak erg snel zijn en veel mogelijkheden bieden voor het spelen van games. Daarnaast hoef je geen spelcomputer aan te schaffen als je op je computer speelt, waardoor je veel geld bespaart.

 

Categorieën: InternetMediaSpelletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *